Likeur

Likeur Maken

Granaatappel Likeur

Ingrediƫnten:


2200 gram granaatappelpitjes (10 grote granaatappels)

950 gram suiker

Sap van 6 citroenen

6 liter wodka 38%

Eind oktober begin november is weer de tijd van de granaatappels. Deze keer heb ik 10 grote granaatappels gekocht, met de bedoeling om hier een likeur van te maken.

Hoe maak je de likeur:

Verwijder de granaatappel pitjes uit de granaatappel. Doe de granaatappel pitjes in een grote glazen fles. Doe daarna het citroensap en de wodka erbij. De fles goed afsluiten en ongeveer 3 weken laten staan. Iedere dag een paar keer zachtjes schudden. Zo geven de pitjes langzaam hun smaak en kleur af. 


Na 3 weken zijn de pitjes het meeste van hun kleur & smaak kwijt. Nu wordt het tijd om de inhoud van de fles te filteren. Ik gebruik hiervoor een koffiefilter. Nadat de inhoud is gefilterd kan deze weer terug in de fles. Voeg nu de suiker toe en laat het geheel nog 2 weken staan. Ook nu weer een paar keer per dag zachtjes schudden totdat de suiker in zijn geheel is opgelost.


Bewaar de granaatappel likeur in een met kokend water omgespoelde fles.

Drop Likeur (Anima Nera)

Ingrediƫnten:


280 gram laurierdrop

3,75 liter wodka

2,25 kilo suiker

1 liter water



Hoe maak je de likeur: