Brood

Brood Bakken

Houthakkers Oerbrood


  1. 500 gr Oerbrood (Genneper watermolen)
  2. 500 gr Houthakkersbrood (Genneper watermolen)
  3. 20 gr zout
  4. 20 gr droge gist (bruggeman)
  5. 580 ml Lauw water


Weeg alle ingredienten nauwkeurig af. Doe de droge ingredienten als eerste in de mengkom en voeg als laatste het water toe. Kneed het deeg 5 minuten goed door totdat het elastisch wordt.

Laat het deeg dan in de kom onder een doek ongeveer 30 minuten rijzen.


Kneed het deeg daarna nogmaals stevig door.


Vet een bakvorm in met wat olijfolie.


Vorm het deeg tot een bol en leg het voorzichtig in de bakvorm.


Voor dit brood maak ik gebruik van een rechthoekige sprinvorm.


Laat het deeg nu nogmaals 30 minuten rijzen


Verwarm ondertussen de oven voor op 215 graden (hetelucht)


Als het deeg gerezen is, de bakvorm in de over zetten en het brood in 45 minuten afbakken.


Haal het brood uit de oven en haal het uit de bakvorm.


Laat het brood nu op een rooster afkoelen.